Neskutečná komplexnost a bohatost tohoto vína ho předurčuje pro gatronomii, ke stejně výrazným jídlům a sýrům. Zaslouží si na karafu a velkou skleničku.
Detailní popis produktu
Zrání po dobu 70ti měsíců v sudech o objemu 228 litrů v neklimatizované místnosti (podkroví) bez dolévání, které by podpořilo rozvoj „flóru“ na povrchu vína. Tomu se říká stárnutí „pod florem“. "Flor" chrání víno před náhlou oxidací a kvasinky v tomto květu se přirozeně regenerují. Během tohoto pomalého procesu kvasinky odumírají, rozkládají se a podílejí se tak na jedinečné čichové a smyslové komplexnosti a rozmanitosti Vin Jaune.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Jura |
Párování: | Kuře a lehké maso, zrající sýry |
Příležitost: | Chci objevovat, chci oslnit |
Vinařství: | Domaine de la Touraize |
Země: | Francie |
Ročník: | 2016 |
Odrůda: | Savagnin |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 15 % |
Objem: | 0,62 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství z francouzské oblasti Jura. Osma generace vinařů hospodařících na 13 hektarech v hlavním městě této oblasti Arbois. Důraz se zde klade oxidatnivní styl vín tzn. vín zrajícících pod povrchem flóru, který vzniká samovolně ve nedolívaných sudech skladovaných na ve vyšší teplotě na pod střechou.