Tóny zralých jablek, citrónu a koření. V chuti máslová hruška, limetka a slanost.
Detailní popis produktu
Neuburské s trochou Veltlínského zeleného macerovaný sedm dní na slupkách, následně zrající osm měsíců v betonovém vajíčku a velkém sudu.
Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Burgenland |
Párování: | Kuře a lehké maso, Asijská kuchyně, zrající sýry |
Příležitost: | Chci objevovat |
Vinařství: | Markus Altenburger |
Země: | Rakousko |
Ročník: | 2021 |
Odrůda: | Neuburské, Veltlínske zelené |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.