Elegantně stavěné klasické Barolo. Ve vůni dominují růže, fialky a jemné červené ovoce, v chuti se přidávají delikátní třísloviny a harmonická, precizně vybalancovaná struktura.
Detailní popis produktu
Toto Barolo pochází z pečlivě vybraných parcel v okolí Monforte d'Alba a několika dalších slavných obcí . Hrozny odrůdy Nebbiolo jsou sbírány ručně s důrazem na výběr dokonale vyzrálých hroznů. Fermentace probíhá v nerezových tancích, aby se maximálně zachovala čistota aromatiky a typická svěžest odrůdy.
Po kvašení víno zraje 24 měsíců v tradičních rakouských 50hl sudech, které vínu propůjčují jemné, nenápadné dřevité tóny a podporují jeho elegantní strukturu, aniž by překryly odrůdový charakter. Následných 8 měsíců v betonových tancích slouží ke scelování jednotlivých komponent, víno se zaoblí, získá na harmonii a podtrhne se jeho minerální a květinová linka.
Ve výsledku vzniká klasické Barolo s výrazem, který je zároveň noblesní a přístupný: vůně růží a fialek, jemné tóny třešní a malin, uhlazené taniny a dlouhý závěr nesoucí eleganci terroiru.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
| Kategorie: | Červená vína |
|---|---|
| Oblast: | Piemonte |
| Párování: | Zvěřina |
| Příležitost: | chci oslnit |
| Vinařství: | Diego Conterno |
| Země: | Itálie |
| Odrůda: | Nebbiolo |
| Ročník: | 2020 |
| Obsah cukru: | suché |
| Alkohol: | 14,5 % |
| Objem: | 0,75 l |
| Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

O vinařství andert
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Diego Conterno, původně členem Conterno Fantino, kde produkce dosahuje ročně 13O OOO lahví a hospodaří na 27 hektarech se v roce 2000 odpojil aby založil vinařství, kde produkuje vína z vlastních vinohradů, mezi které patří i vinice Ginestra. V roce 2010 se k němu připojil i jeho syn Stefano a momentálně hospodaří na 7.5 hektarech s roční produkcí cca … lahví. Z celkové plochy tvoří 2 hektary "Grand Cru" vinice Ginestra, které srdce je plně orientováno na jih, výsadba z roku 1982. Produkce byla od začátku vedena v biologickém režimu s důrazem na clasický styl regionu, od roku 2014 i s certifikací. První ročník, který Diego nalahvoval byl 2003 Barolo Ginestra s produkcí 1300 lahví.





