Nekonvenční, ale elegantní bubliny dělané tradiční metodou. Intenzivní barva, tóny mandlí, zralého peckového ovoce a hrušek podpořené typickou mineralitou.
Detailní popis produktu
Vlašák, Neuburg a Charodnnay macerované po dobu 24 hodin, fermentace a zrání v použitých dubových sudech. Víno zrálo čtyři roky na láhvi.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
| Kategorie: | Vína |
|---|---|
| Oblast: | Burgenland |
| Párování: | Ryby a mořské plody, Aperitiv |
| Příležitost: | Chci objevovat, chci udělat radost |
| Vinařství: | Markus Altenburger |
| Země: | Rakousko |
| Ročník: | 2017 |
| Odrůda: | Ryzlink vlašský, Neuburské, Chardonnay |
| Obsah cukru: | Zero Dosage |
| Alkohol: | 11,5 % |
| Objem: | 0,75 l |
| Typ: | bio produkce |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.





