Plné tmavého ovoce a sušených květů, taniny jsou příjemně obroušené a zakomponované do struktury vína, která je výrazně podpořena mineralitou a salinitou.
Detailní popis produktu
Ginestra je považována za jednu z nejlepších poloh vrámci Monforte d'Alba. Vína se obvykle projevují nespoutanou sílou a kompaktností. Vápenaté a opukové půdy zároveň vínu dopomáhají k čistotě a eleganci. Ruční sběr probíhá v říjnu a fermentace probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty. Víno nejdříve zraje 24 měsíců v 500 l sudech a následně 8 měsíců v betonových tancích.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Oblast: | Piemonte |
Párování: | Zvěřina |
Příležitost: | chci oslnit |
Vinařství: | Diego Conterno |
Země: | Itálie |
Odrůda: | Nebbiolo |
Ročník: | 2019 |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 14,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

O vinařství andert
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Diego Conterno, původně členem Conterno Fantino, kde produkce dosahuje ročně 13O OOO lahví a hospodaří na 27 hektarech se v roce 2000 odpojil aby založil vinařství, kde produkuje vína z vlastních vinohradů, mezi které patří i vinice Ginestra. V roce 2010 se k němu připojil i jeho syn Stefano a momentálně hospodaří na 7.5 hektarech s roční produkcí cca … lahví. Z celkové plochy tvoří 2 hektary "Grand Cru" vinice Ginestra, které srdce je plně orientováno na jih, výsadba z roku 1982. Produkce byla od začátku vedena v biologickém režimu s důrazem na clasický styl regionu, od roku 2014 i s certifikací. První ročník, který Diego nalahvoval byl 2003 Barolo Ginestra s produkcí 1300 lahví.