Nebbiolo, kde se hezky snoubí florální charakter s ovocem. Struktura, priměřená naurálost, hezky zapracované taniny a alkohol.
Detailní popis produktu
Hrozny pro toto víno byly sbíraný koncem září/začítkem října, následně byly ručně odstopkovány a šetrně lisovány. Pocházejí z vinic orientovaných na jihozápad. Spontánní fermentace probíhá v nerezových tancích a víno následně zraje v 500 l dubových sudech. Před lahvováním ještě nějaký čas leží v cementových tancích.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Oblast: | Piemonte |
Párování: | Zvěřina |
Příležitost: | chci oslnit |
Vinařství: | Diego Conterno |
Země: | Itálie |
Odrůda: | Nebbiolo |
Ročník: | 2023 |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 14 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

O vinařství andert
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Diego Conterno, původně členem Conterno Fantino, kde produkce dosahuje ročně 13O OOO lahví a hospodaří na 27 hektarech se v roce 2000 odpojil aby založil vinařství, kde produkuje vína z vlastních vinohradů, mezi které patří i vinice Ginestra. V roce 2010 se k němu připojil i jeho syn Stefano a momentálně hospodaří na 7.5 hektarech s roční produkcí cca … lahví. Z celkové plochy tvoří 2 hektary "Grand Cru" vinice Ginestra, které srdce je plně orientováno na jih, výsadba z roku 1982. Produkce byla od začátku vedena v biologickém režimu s důrazem na clasický styl regionu, od roku 2014 i s certifikací. První ročník, který Diego nalahvoval byl 2003 Barolo Ginestra s produkcí 1300 lahví.