Trousseau je původní odrůda ve Východní Francii (ve Španělsku známá jako Bastardo). Na začátku lehce reduktivní, doporučujeme dekantaci a podávat lehce nachlazené, kolem 13-15 stupňů. Pak se Vám odvděčí množstvím bobulového ovoce a lehkou kořeněností.
Detailní popis produktu
Hrozny byly macerovány po dobu 30 dní. Víno zrálo z poloviny ve velkých 600-litrových sudech a nerezových tancích.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Jura |
Párování: | Burgery a BBQ, pizza |
Příležitost: | Chci objevovat, na pohodu |
Vinařství: | Domaine de la Touraize |
Země: | Francie |
Ročník: | 2023 |
Odrůda: | Trousseau |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství z francouzské oblasti Jura. Osma generace vinařů hospodařících na 13 hektarech v hlavním městě této oblasti Arbois. Důraz se zde klade oxidatnivní styl vín tzn. vín zrajícících pod povrchem flóru, který vzniká samovolně ve nedolívaných sudech skladovaných na ve vyšší teplotě na pod střechou.