Mix místních odrůd Veltlínského zeleného, Sauvignonu, Tramínu, Vlašáku, Neuburku a Muškátu.
Detailní popis produktu
Část odrůd byla 10 dní macerována, část lisována přímo. Hrozny pochází z břidlicového podloží. Víno navazuje na starou místní tradici kdy se malý podíl aromatických hroznů přímíchává do strukturovaného a svěžího vína, které mu dodává zvláštní šmrnc.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
| Kategorie: | Bílá vína |
|---|---|
| EAN: | 23035 |
| Oblast: | Burgenland |
| Párování: | Kuře a lehké maso, Asijská kuchyně, zrající sýry |
| Příležitost: | chci udělat radost |
| Vinařství: | Markus Altenburger |
| Země: | Rakousko |
| Ročník: | 2022 |
| Odrůda: | Veltlínske zelené, Sauvignon Blanc, Tramín, Ryzlink vlašský, Neuburské, Muškát |
| Obsah cukru: | suché |
| Alkohol: | 12 % |
| Objem: | 0,75 l |
| Typ: | bio produkce |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.





