První a zatím poslední Markusovo víno, které je 100% vinifikováno v betonovém vejci.
Detailní popis produktu
Betont, což můžeme doslovně přeložit jako důraz. Důraz na místo, na odrůdu, v tomhle případě Neuburger, který je spíš na ústupu než výslní. A právě o jeho zachování se Markus usiluje. V tomhle případě název taky odkazuje na betonové vejce, ve kterém víno zrálo po dobu šest až osm měsíců. Tomu předcházelá krátká macerace na slupkách. Kombinace dvou vinohradů, vápencový Gritschenberg a břidlicový Buschenberg.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Burgenland |
Párování: | Kuře a lehké maso, Asijská kuchyně, zrající sýry |
Příležitost: | Chci objevovat |
Vinařství: | Markus Altenburger |
Země: | Rakousko |
Ročník: | 2017 |
Odrůda: | Neuburger |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 11,5 % |
Objem: | 1,5 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.