BOTTLED ALIVE X KARAKTERRE X ALMA WINES Lunch +

TALK "THE FUTURE OF NATURAL WINE"

Neděle 21/1, Alma Prague

Po nabité Bottled Alive sobotě v Táboře se dění v neděli přesune i do Prahy, konkrétně k sousedům do Alma Prague! Nejprve si spolu s vinaři můžete dopřát speciální "The Best of Alma" sharing menu od šéfkuchaře Petra Židka, který přichystal 5-chodový výběr Alma bestsellerů a signature jídel, s možností unikátního "Bottled Alive" vinného párování.

Následovat bude živá, volně přístupná debata na téma budoucnosti přírodních vín, pořádaná ve spolupráci s legendárním vinným festivalem Karakterre (Rakousko / USA).

12 – 15 Oběd: "The Best of Alma" Sharing Menu

  • Grilovaný hovězí jazyk, Waldorf salát s řapíkatým celerem a marinovaným jablkem, relish z vlašských ořechů, bezové kapary

  • Langoš, stracciatella, nakládaná dýně s rakytníkovou šťávou, pesto z kadeřávku a dýňových semínek, bylinky

  • Hovězí tatarák, emulze z černého česneku, nakladaná okurka, cibule, křupavý kadeřávek, topinka

  • Celý smažený pstruh se stročkem, grilovaný morek s bylinkovým salátkem, nakládaný citron a rakytník, pečené brambory

  • Medovník, pivní zmrzlina, krém z vlašských ořechů, včelí pyl, černé pivo s kombuchou a medem, olej z kořene rebarbory

Cena 2295 Kč pro 2 osoby (bez vinného párování)

15 – 17 Talk: THE FUTURE OF NATURAL WINE: MARKET changes, CUSTOMER's behaviour, WINEMAKER's options

Rebeka Gyorfi (Karakterre, Natur Magazine) & česká národní sommelierka Klára Kollárová uvedou diskusi o proměnách a aktuálních výzvách, kterým čelí vinaři.

Diskutovat budou:

  • Marko Kovac (Karakterre)

  • Daniela Pillhofer (Littlewine.io)

  • Peter Honegger (Newcomer Wines, London)

  • David Ward (Ward & Associés, Montréal)

  • Jan Čulík (Alma Wines, Bottled Alive)

  • Edouart Souchal (Nebbiolo Wines, Oslo)

Diskuse v angličtině, vstup volný.