BOTTLED ALIVE X KARAKTERRE X ALMA WINES Lunch +
TALK "THE FUTURE OF NATURAL WINE"
Neděle 21/1, Alma Prague
Po nabité Bottled Alive sobotě v Táboře se dění v neděli přesune i do Prahy, konkrétně k sousedům do Alma Prague! Nejprve si spolu s vinaři můžete dopřát speciální "The Best of Alma" sharing menu od šéfkuchaře Petra Židka, který přichystal 5-chodový výběr Alma bestsellerů a signature jídel, s možností unikátního "Bottled Alive" vinného párování.
Následovat bude živá, volně přístupná debata na téma budoucnosti přírodních vín, pořádaná ve spolupráci s legendárním vinným festivalem Karakterre (Rakousko / USA).
12 – 15 Oběd: "The Best of Alma" Sharing Menu
Grilovaný hovězí jazyk, Waldorf salát s řapíkatým celerem a marinovaným jablkem, relish z vlašských ořechů, bezové kapary
Langoš, stracciatella, nakládaná dýně s rakytníkovou šťávou, pesto z kadeřávku a dýňových semínek, bylinky
Hovězí tatarák, emulze z černého česneku, nakladaná okurka, cibule, křupavý kadeřávek, topinka
Celý smažený pstruh se stročkem, grilovaný morek s bylinkovým salátkem, nakládaný citron a rakytník, pečené brambory
Medovník, pivní zmrzlina, krém z vlašských ořechů, včelí pyl, černé pivo s kombuchou a medem, olej z kořene rebarbory
Cena 2295 Kč pro 2 osoby (bez vinného párování)
15 – 17 Talk: THE FUTURE OF NATURAL WINE: MARKET changes, CUSTOMER's behaviour, WINEMAKER's options
Rebeka Gyorfi (Karakterre, Natur Magazine) & česká národní sommelierka Klára Kollárová uvedou diskusi o proměnách a aktuálních výzvách, kterým čelí vinaři.
Diskutovat budou:
Marko Kovac (Karakterre)
Daniela Pillhofer (Littlewine.io)
Peter Honegger (Newcomer Wines, London)
David Ward (Ward & Associés, Montréal)
Jan Čulík (Alma Wines, Bottled Alive)
Edouart Souchal (Nebbiolo Wines, Oslo)
Diskuse v angličtině, vstup volný.